ONZEKERE TOEKOMST

Het is beter je leven te leven met een visie op de toekomst dan met de herinneringen van het verleden. 

 

Het verleden is onomkeerbaar, staat vast en dient enkel als herinnering. Met een visie op de toekomst ontstaan mooie dingen. Zo is onze wereld gecreëerd  door mensen  die het vermogen hebben dingen te zien die er nog niet zijn. Vanuit een interne overtuiging er voor gaan en tegenslagen ondergeschikt maken aan hun visie. Voorbeelden genoeg van reizen naar de maan tot die ene pizza maken die je nog nooit eerder hebt gemaakt. We creëren er op los omdat we vertrouwen op een mooie toekomst waarin we onze dromen kunnen verwezenlijken.

 

Ik spreek nu mensen die die mooie toekomst nu in duigen zien vallen door het corona-virus. De onzekerheid slaat toe en daarmee de angst en overtuigingen dat het erg slecht gaat worden in de toekomst. Daarmee kom je in een negatieve

 spiraal wat kan leiden tot allerlei ongemakken tot depressies aan toe. Allemaal geregisseerd door jouw gedachten die leiden naar overtuigingen die vaak nog eens door je omgeving worden bekrachtigd. Als je daar aan vasthoudt ga je het krijgen ook.  

 

Zo werkt je hoofd nu eenmaal

 

Op een of andere manier krijg je waar je aan denkt en overtuigd van raakt. Een sprekend voorbeeld: Stel je je een evenwichtsbalk van 10 cm breed voor. Als die 30 cm vanaf de grond ligt loop je daar, mits goed ter been, eenvoudig overheen. 

Nu ligt diezelfde balk op 10 meter hoog en zie je je daar weer overheen lopen…als je durft! De kans dat je er nu vanaf valt is erg groot omdat: Jouw gedachten de angst van eventueel vallen omarmen en wat gebeurt er dan….

Dus het zijn jouw gedachten die de angst veroorzaken en ik merk nu dat veel van mijn cliënten hiermee geconfronteerd worden. Door ze met PSYCH-K te helpen hun gedachten te her-programmeren voelen zij zich opgelucht en in staat de huidige beklemmend stress om te zetten, los te laten en de ontstane Covid19-situatie te gebruiken om weer een positieve visie op de toekomst te krijgen.

 

En met een positieve liefdevolle visie op de toekomst kom je ergens!

 

Heb je vervelende terugkerende gedachten, angsten of stress neem dan eens contact met mij op.

 

Hartelijke groet,